Instagram feed

+ 01145928421

Laminaat Vloeren

HomeVloerenLaminaat Vloeren

Toelichting

Laminaat is tegenwoordig één van de populairste vloersoorten. Maar wist je dat deze vloerbedekking pas in 1977 geïntroduceerd werd? Laminaat bestaat uit losse planken die aan elkaar bevestigd worden door middel van lijm of een kliksysteem. Kwalitatief hoogwaardig laminaat bestaat uit vier lagen: een toplaag, dessin laag, een drager en een kunststof onderlaag.

De toplaag versterkt en beschermt het laminaat tegen verkleuring en slijtage. Vaak is in deze laag een houtstructuur gewalst die zorgt voor een realistisch houteffect.
Onder de toplaag zit een dessinlaag waarop bijvoorbeeld een houtnerfprint is afgedrukt. De decorlaag geeft uw laminaat een eigen stijl.
De derde laag, de drager, bestaat uit houtvezels die onder hoge druk op elkaar zijn geperst. Dit garandeert de sterkte en stabiliteit van het laminaat.
De kunststof onderlaag bestaat uit melamine. Dit beschermt het laminaat van onderaf, tegen vocht bijvoorbeeld.
Een belangrijke reden waarom veel mensen voor laminaat kiezen, is de uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Het is beduidend minder kostbaar dan bijvoorbeeld een parketvloer. Toch is laminaat zeer duurzaam en gaat het tot wel 25 jaar mee. De afgelopen jaren is het ontwerp van laminaat bovendien volop in ontwikkeling, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit maar ook de designs steeds verder zijn geoptimaliseerd.

Over het algemeen geldt: hoe dikker het laminaat, hoe stabieler het is. Ook het ‘geluid’ van het laminaat is gebaat bij dikte, het klinkt dan alsof u op echt hout loopt. De dikte van de toplaag is verschillend Goedkoper laminaat heeft over het algemeen een dunnere toplaag. Daardoor zal de vloer sneller slijten. Vandaag de dag zijn de meeste laminaat vloeren ook geschikt voor vloerverwarming.

Zand, stof en vuil kunnen krassen in het laminaat veroorzaken. Daarom is een regelmatige stofzuig- of bezembeurt belangrijk. Ook een droge dweil zoals Swiffer is hiervoor een goed gereedschap. Aangeraden is om dit minimaal 2 keer per week te doen. Wij verkopen ook laminaatreiniger om zo het laminaat in topconditie te houden.

Dankzij de mogelijkheden die onder meer de dessin laag en top laag bieden, is laminaat een zeer veelzijdige vloerbedekking. Van robuust en stoer tot elegant en tijdloos: het is allemaal mogelijk. Denk aan verschillende structuren (houtnerf, reliëf en natuurgetrouw reliëf bijvoorbeeld), materialen (diverse houtsoorten, natuursteen), kleuren en bewerkingsprocédés. De verschillende looks zijn van fotografische precisie en ogen daarom zeer natuurgetrouw!

De meeste laminaatsoorten zijn te verdelen in laminaat mét een V- groef of zonder V-groef. Laminaat met een V-groef heeft een realistischer hout-uitstraling. Bovendien zijn eventuele hoogteverschillen of oneffenheden tussen de planken veel minder zichtbaar. Wil je juist een vloer die één geheel vormt? De planken van laminaat zonder V-groef sluiten naadloos op elkaar aan.

Wist u dat er tegenwoordig ook laminaat vloeren in de badkamer gelegd kunnen worden? De vloeren zijn zo behandeld dat ze bestand zijn tegen vocht.

Het lijkt misschien onmogelijk om in je badkamer de aangename sfeer te scheppen die eigen is aan houten vloerbekleding, maar wees niet bang: recente innovaties hebben ervoor gezorgd dat je droom van vloerbekleding die zowel 100 % badkamerbestendig als comfortabel is, eindelijk werkelijkheid geworden is. Het warme gevoel van laminaat in je badkamer is ook een mogelijke optie: dankzij de waterafstotende HydroSeal beschermingstechnologie, hoef je met onze laminaatvloeren zelfs voor de grootste plassen niet terug te deinzen.

De kwaliteit die wij bieden is een gelaagde vloer met als basis een watervaste, gelijmde HDF-plaat (High Density Fibre) als kern. Alle laminaat vloeren bestaan uit 4 verschillende lagen.

Een transparante, slijtbestendige bovenlaag die bescherming biedt tegen vlekken, Schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten.
Een decorlaag, een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echt tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melamine hars.
Een uiterst duurzame, stabiele, vochtbestendige hdf-kernplaat die gelijmd is.
Een tegen laag die garandeert dat de plaat perfect evenwichtig is en niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.
Ondervloeren die wij gebruiken onder de laminaat vloeren zijn;

Allufoam, ondervloer op rol en is 4,5 mm dik.
Heatfoll, deze ondervloer is geschikt voor vloerverwarming en/of vloerkoeling. Deze is op rol.
Soundblock, deze ondervloer is geschikt voor appartementen en voldoet aan 10 db.
Schutfolie, deze is voor op de begane grond, er moet dan altijd een vochtscherm gebruikt worden. Deze is 1.50 breed en 25 m lang.
Platen, deze zijn er in verschillende maten, van 3 t/m 7 mm dik. Dit gebruik je om oneffenheden weg te werken.

De merken laminaat die wij leveren zijn:

  • Quickstep
  • Meister
  • Beautyfloor
  • Krono
  • Lifestyle
  • Bodiax
  • Baltero
  • Vitality de luxe 2V en 4V

Category:

Date: